Nokvorst

Vooral bij oude huizen komt het vaak voor dat het cement onder de nokvorsten inscheurt. Na een aantal jaren wordt het cement poreus en ontstaan er scheuren, gaten en kieren. Dit kan komen door verschillende soorten weersomstandigheden en door de werking / uitzetting van het dak. Wanneer dit gebeurt kan het gaan inregenen en dus grote schade aanrichten. Het hout en isolatiemateriaal wordt aangetast en gaat in het slechtste geval rotten.

Nokvorst Reparatie

Door de nokvorsten opnieuw vast te laten leggen met Flexim kunststof dakmortel wordt het krimpen en uitzetten  door de verschillende weersomstandigheden voorkomen. Flexim is, zoals de naam al doet vermoeden, namelijk flexibel en beweegt tijdens alle weersomstandigheden altijd mee.  Hierdoor liggen uw nokvorsten tijdens alle weersomstandigheden altijd vast! De Flexim kunststof dakmortel is leverbaar in verschillende kleuren, waardoor uw dak niet alleen waterdicht is,  maar ook mooi en naar wens afgewerkt kan worden.

Renovatie nokvorst

Een goede ventilatie onder de dakpannen is noodzakelijk om de dakconstructie te beschermen. De nok zorgt voor de afsluiting van het dakschild aan de bovenzijde. Nokvorsten met ventilerende nok.(Geventileerde ruiter constructie)

Tijdens de renovatie van de nokvorst van uw dak worden oude nokvorsten verwijderd en vervangen. In de nieuwe nokvorsten zitten ventilatie sparingen waardoor het onderliggende dak meer wordt geventileerd. Een toepassing die wij als dakdekker al vaak hebben toegepast.

Voor

Na

Nokvorst aan vervanging toe?


Nokvorst aan een renovatie toe? Bel direct voor een afspraak!

06 – 417 295 52