Schoorsteen

Schoorsteenrenovatie

Oude schoorstenen hebben vaak voegen die aan het verzanden zijn (voegen worden poreus), het geen lekkage tot gevolg kan hebben.  Het is daarom ook levensgevaarlijk om een gaskachel of haard aan te sluiten op een bestaand rookkanaal dat lange tijd niet gebruikt of gecontroleerd is. Door de verzanding van de voegen kan terugslag van de rook optreden met een groot risico op koolmonoxidevergiftiging! De buitenkant van de schoorsteen kan vaak nog prima gerenoveerd worden door deze opnieuw te voegen. Bij hakken of uitbreken van de voegen komt het nogal eens voor dat er behoorlijke schade wordt aangericht aan het metselwerk van de schoorsteen, door de krachten die hierdoor op de schoorsteen worden uitgeoefend. Om dit te voorkomen maken wij uitsluitend gebruik van de nieuwste technieken en zullen wij met diamant de voegen uitfrezen. Bij het frezen wordt nauwelijks kracht uitgeoefend op het metselwerk van de schoorsteen,  waardoor het risico op scheuren of losraken van de stenen tot een minimum wordt gereduceerd. Eventuele loszittende stenen kunnen over het algemeen weer opnieuw vast gemetseld worden. Na het opnieuw voegen en eventueel impregneren van uw schoorsteen kan hij weer vele jaren mee.

Impregneren schoorsteen

Bij het impregneren van uw schoorsteen wordt zorgvuldig een vloeistof aangebracht op het metselwerk en de voegen.  Hierdoor zal de schoorsteen geen vocht meer opnemen. Zo wordt de kans op vorstschade aanzienlijk afgenomen. De kans op scheuren of afbreken van de stenen wordt hiermee tot een minimum gereduceerd.

Schoorsteen plateau

Ook de bovenplaat van uw schoorsteen zal in veel gevallen toe zijn aan renovatie. De meeste oude schoorstenen hebben een gecementeerde bovenplaat die door weersinvloeden, zoals vocht en vorst, na een aantal jaren scheuren gaat vertonen. De beste en meest eenvoudige oplossing is het in kunststof zetten van de gehele bovenplaat zodat vocht geen kans meer krijgt.

Vervang lood rondom de schoorsteen

Lood wordt toegepast voor het waterdicht afsluiten van aansluitingen en openingen in het dak.  Vooral als overgang tussen het metselwerk en het dak. Het is daarom belangrijk dat lood goed aansluit bij uw schoorsteen. Ook daar waar nok en dakramen zijn, wordt lood gebruikt om deze aansluitingen waterdicht af te werken. Voor het vervangen van loodslabben bij uw schoorsteen bent u bij MDM Dakonderhoud aan het juiste adres. Als er lekkages van de schoorsteen afkomen kan hiervan ook de oorzaak zijn dat door de jaren heen uw lood is versleten en dat er scheuren in zijn ontstaan waardoor er water door of langs uw lood naar binnen loopt.  Dit lost u op door het vervangen van uw lood.

Is er iets mis met uw Schoorsteen?


Schoorsteen reparene of renoveren? Bel direct voor een afspraak!

06 – 417 295 52